حساب کاربری
تماس با ما

کتاب تبیین فلسفه رسمی و عمومی (تربیت مدرسه ای)

کتاب تبیین فلسفه رسمی و عمومی (تربیت مدرسه ای)

  • 125,000 تومان

کتاب تبیین فلسفه رسمی و عمومی (تربیت مدرسه ای)

 همکاری دانشگاه فرهنگیان و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به صورت رسمی با انعقاد تفاهم نامه همکاری علمی بین دو مرکز از سال ۱۳۹۴ آغاز شد. انگیزه اولیه همکاری ناظر به زمینه سازی برای تحقق دو تبصره ذیل ماده ۲۳ اساس‌نامه دانشگاه فرهنگیان بود که در تبصره ۱ آن آمده است که برنامه‌های آموزشی پژوهشی و تربیتی دانشگاه مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و متناسب با نیازهای «وزارت آموزش و پرورش» با توجه به اهداف مندرج در ماده ۲ این اساس‌نامه، توسط دانشگاه تهیه و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تصویب ارسال خواهد شد. در تبصره دو به این مطلب اشاره شده که با توجه به اهداف تربیتی دانشگاه حداقل تعداد ۳۵ واحد درسی در دو سال اول تمام رشته‌ها مشتمل بر دروس معارف دینی و تعلیم و تربیت اسلامی می‌باشد.

در این راستا همکاری در تدوین عناوین و سرفصل‌های درسی مرتبط با تعلیم و تربیت اسلامی و نیز تألیف کتاب برای دروس هشتگانه تعلیم و تربیت اسلامی (۱۹) واحد درسی اختصاصی دانشگاه فرهنگیان و برنامه دانش افزایی اساتید دروس مذکور در دستور کار قرار گرفت. در ادامه نیز همکاری در زمینه سازی برای استقرار و فعالیت پژوهشکده تعلیم و تربیت اسلامی در قالب دبیرخانه دروس تعلیم و تربیت اسلامی و کتابخانه تخصصی تعلیم و تربیت اسلامی استمرار یافت و تاکنون پروژه های متعددی برای دانشگاه فرهنگیان انجام داده است که به برخی از آنها در اینجا اشاره می‌شود، در خواهند یافت و اینکه بهتر است چه مواجهه‌ای با یادگیری محتوای فصول کتاب داشته باشند. بنابراین نویسندگان بر مطالعه و گفتگوی مقدماتی استاد محترم با دانشجو معلمان در منزل اول تأکید دارند تا با آمادگی کامل این سفر را شروع کنند. منزل فلسفی از چگونگی پیدایش مدرسه در غرب و استقرار آن در ایران معاصر را از منظری تاریخی با ملاحظه دوران قاجار تاکنون ارائه دهد .تأمل در مباحث این منزل همسفران را نسبت نگریستن از منظر تاریخی فلسفی به نهاد مدرسه جدید و پدیده تربیت در قالب رسمی و عمومی تحریک می‌نماید.

در منزل سوم از این سفر، یادگیری همسفران به همراه نویسندگان به عرصه نقدهای و تأملات اساسی در باب تربیت مدرسه ای وارد می‌شوند و نگاهی انتقادی به این پدیده فرهنگی را تجربه خواهند نمود و احتمالاً اهمیت و ضرورت این گونه مواجهه و جایگاه آن را در بهبود عمل حرف‌های معلمان را درک خواهند کرد و این نکته را در می‌یابند که چرا جامعه کنونی ایران نیازمند آن است که چهارچوب نظری مستقلی را برای نظام تربیت مدرسه ای خود (البته از رهگذر تعامل با تجارب ملل دیگر ولی با عنایت به بافت اجتماعی فرهنگی خاص خویش صورت‌بندی نماید. در منازل بعدی این سفر با توجه به پیامد بحث و گفتگوی انتقادی در باب پدیده تربیت رسمی و عمومی یعنی لزوم صورت بندی چهارچوب نظری برای تربیت رسمی و عمومی مدرسه ای تلاش شده است. چهارچوب نظری مطلوبی برای تبیین تربیت مدرسه ای در ایران معاصر در قالب سه عنصر چیستی، چرایی و چگونگی آن ارائه شود. بنابراین در منزل چهارم، سفر ابتدا توصیفی از ویژگی‌های مطلوب این نوع تربیت ارائه می‌شود و سپس تعریفی برای بیان چیستی آن پیشنهاد می‌شود. در منزل پنجم، دو بحث کلیدی و حساس در خصوص چرایی تربیت مدرسه‌ای مورد گفتگو قرار خواهد گرفت. این دو مبحث عبارت‌اند از ضرورت وجودی این شکل خاص از جریان تربیت د غایت و اهداف آن ؛در منزل ششم، سفر در تلاش برای تبیین چگونگی تحقق تربیت رسمی و ر ایران معاصر و توضیح عمومی اصول ناظر به تحقق تربیت مدرسه ای از منظر درونی و مناسبات بیرونی آن با دیگر نهادهای اجتماعی مورد بحث قرار می‌گیرد. در منزل هفتم، تصویری از موقعیتی که تربیت رسمی و عمومی و الزامی در عمل تحقق بیرونی می‌یابد؛ یعنی مدرسه صالح بررسی و تا حدودی واکاوی می‌شود.

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب