کتاب نظریه های بنیادین روان درمانگری و مشاوره (اصول، فنون و مطابقت های فرهنگی)
کتاب نظریه های بنیادین روان درمانگری و مشاوره (اصول، فنون و مطابقت های فرهنگی)
- ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
- مولف: مسعود جان بزرگی,ناهید نوری
- تعداد صفحه: 525
- نوع جلد: شومیز
- قطع: وزیری
- موضوع: روان درمانی-مشاوره
- گروه سنی: بزرگسال
- شابک: 978600298051
- موجودی : عدم موجودی در انبار
-
190,000 تومان
کتاب نظریه های بنیادین روان درمانگری و مشاوره (اصول، فنون و مطابقت های فرهنگی)
امروزه روان درمانگری و مشاوره به یکی از نیازهای زندگی روزمره مردم تبدیل شده است؛ هر چند هنوز ارزیابیها نتایج روشنی به دست نمیدهند، اما این حوزه از علوم کاربردی هر روز رو به گسترش و تحول است. امروزه نظریههای روان درمانگری در تلاش برای اثبات اثر بخشی خود هستند و همان طور که در قرن گذشته پیش بینی شده بود پالمر و وارما ۲ ۱۹۹۷ بیش از هر زمان دیگری روان درمانگری گرایش به یکپارچه شدن و یا تحول در شیوههایی دارد که بتواند در زمان کوتاه و با استفاده از فنون مختلف کمک مؤثرتری به مراجعان خود ارائه دهد.
به رغم این گسترش اغلب روشهای مطرح دنیا به نوعی تحول یافته روشهای سنتی بوده و یا وفادار به مکاتب کلی و بزرگ باقی ماندهاند؛ به نحوی که بدون درک دقیق از درمانهای کلی و سنتی، تسلط بر شیوههای جدید مشکل به نظر میرسد تجربه بیش از یک دهه تدریس در این زمینه تحول فکری و استحکام عملی دانشجویان را بعد از تسلط انتقادی بر نظریه های بزرگ بر ما واضح کرده است.
زمانی که قرار شد کتابی تحت عنوان نظریههای مشاوره و روان درمانگری به رشته تحریر درآید؛ پس از جمع آوری منابع معتبر آنچه به نظرم مهم آمد این بود که هنوز در سال ۲۰۱۴م، اغلب کتابهای مطرح دنیا در چارچوب نظریه های بزرگ نگاشته میشوند؛ بنابراین بر اساس این سنت تصمیم بر این شد که ابتدا نظریه های کلی تدوین شوند و به این منظور راهبردهای روان درمانگری به چهار حوزه کلی تقسیم و مهمترین آنها مورد تألیف قرار گرفتند. حوزه روان تحلیل گری حوزۀ رفتاری شناختی، حوزه وانمودی و وجودی و حوزۀ درمانهای یکپارچه و نیروی چهارم هر کدام از این حوزه ها خود چندین نظام درمانی را به خود اختصاص میدهند.
در جلد اول کتاب از سه حوزه نخست هر یک دو نظریه کلی و بنابراین شش نظریه م روان درمانگری انتخاب شدند، شش نظریه ای که امروزه پایه رشد و تحول اغلب پژوهشهای روان درمانگری قرار گرفته اند. کتاب دوم با عنوان «نظریههای روان درمانگری و مشاوره» شیوه های نوین، تحولات اخیر و نظامهای نوین در این حوزه ها را مورد بحث قرار داده و یک فصل نیز به درمانگری مذهبی اختصاص یافته است و به دلیل اهمیت نقد روان درمانگریهای مذهبی براساس نظر «گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصمیم بر آن شد که درمانگریهای مذهبی به عنوان کتابی مستقل به رشته تحریر درآید. ساختار کتاب از یک چارچوب نسبتاً ثابت پیروی میکند. هر چند در متون ترجمه شده حاضر در عرصۀ کتاب مشابهتهایی به چشم میخورد، اما چارچوب کتاب حاضر برای یادگیری نظریه های درمان از انسجام مطلوبی برخوردار است؛ علاوه بر این در پایان هر فصل نقد و بررسی و مطابقتها و عدم مطابقتهای فرهنگی هر نظریه با فرهنگ اسلامی و بومی ایران به اختصار آمده که در آن سعی شده است زمینههای لازم برای تحریک خلاقیت دانشجو به منظور پژوهش برای دستیابی به روشهای ملی فراهم گردد.