کتاب حقوق اساسی 1 (کلیات، منابع و مبانی)
کتاب حقوق اساسی 1 (کلیات، منابع و مبانی)
- ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
- مولف: حسین جوان آراسته
- تعداد صفحه: 190
- نوع جلد: شومیز
- قطع: وزیری
- موضوع: حقوق اساسی-ایران-راهنمای آموزشی
- گروه سنی: بزرگسال
- شابک: 978600298277
- موجودی : عدم موجودی در انبار
-
120,000 تومان
کتاب حقوق اساسی 1 (کلیات، منابع و مبانی)
پیشتر برای دانشجویان رشته حقوق در مقطع کارشناسی درس حقوق اساسی ۱ (کلیات حقوق اساسی) به ارزش دو واحد و حقوق اساسی ۲ حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران به ارزش سه واحد در نظر گرفته شده بود بر این اساس دانشجو در یک درس مباحث عام، حقوق اساسی را قطع نظر از ارتباطش با کشور خاص فرامیگرفت و در درس دوم حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران آموزش داده میشد. فاصله زمانی حقوق اساسی ۱ و ۲ سبب میشد که دانشجویان نتوانند میان کلیات حقوق اساسی و حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران به درستی ارتباط برقرار کنند و به همین دلیل در برخی موارد استادان ناچار به تکرار مباحث حقوق اساسی ۱ میشدند. از سوی دیگر گاه ،استادی درس حقوق اساسی ۱ را و استاد دیگری درس حقوق اساسی ۲ را با نگاهی کاملاً متفاوت تدریس میکرد و این امر سبب آشفتگی ذهنی دانشجویان میشد و چنین رویکردهای متفاوتی دست کم برای مقطع کارشناسی مناسب بـه نظر نمیرسید. با بازنگری دروس کارشناسی حقوق در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی درس حقوق اساسی از پنج واحد به شش واحد ارتقا یافت و مطابق سرفصل های جدید همه مباحث حقوق اساسی در سه درس حقوق اساسی ۱ و ۲ و ۳ توزیع شد؛ به گونه ای که در هر موضوعی مطالب عام حقوق اساسی و مطالب خاص مربوط به حقوق اساسی جمهوری اسلامی ،ایران همزمان و طبیعتاً توسط یک استاد تدریس میشود.
بر اساس سرفصلهای جدید حقوق اساسی ۱ به بررسی موضوعات ذیل اختصاص دارد مفهوم و موضوع حقوق اساسی تاریخ حقوق اساسی در جهان و ایران منابع حقوق اساسی در جهان و ،ایران مبانی حقوق اساسی و عناصر تشکیل دهنده دولت. کتاب حاضر تلاش کرده است این موضوعات را در قالب متنی آموزشی تدوین کند و در اختیار جامعه حقوقی و دانشجویان عزیز قرار دهد.
به تعبیر دیگر حقوق اساسی یا حقوق اساسی عمومی است یا حقوق اساسی اختصاصی حقوق اساسی عمومی به بررسی ،مفاهیم مبانی و قواعد عمومی حاکم بر دولت سازمانهای دولتی و... به صورت عام دربـاره می پردازد و مباحث آن به کشور خاصی اختصاص ندارد؛ در حالی که حقوق اساسی - تشکیلات و ساختار و صلاحیتهای دولت و نیز حقوق ملت در کشور خاصی بحث می کند.
با عنایت به سرفصلهای این درس، فصل اول کتاب حاضر به چیستی حقوق اساسی فصل دوم به «تاریخ حقوق اساسی»، فصل سوم به منابع «حقوق اساسی»، فصل چهارم به «مبانی حقوق اساسی و فصل پنجم به «دولت و ارکان تشکیل دهنده آن اختصاص یافته است.
در پایان هر فصل گزیده مطالب، نمودار ترسیم کننده محورها و سیر مباحث و سؤالاتی در قالب پرسش از متن و پژوهش خارج از متن ارائه شده است.
از باب رعایت احتیاط در ارتباط با آیات ،قرآن از ترجمه استاد محمد مهدی فولادوند استفاده شده است .