کتاب تجارب طبی بانو اکبری
کتاب تجارب طبی بانو اکبری
- ناشر: طب سنتی ایران
- مولف: خدیجه جمالی قهدریجانی
- تعداد صفحه: 304
- نوع جلد: شومیز
- قطع: وزیری
- موضوع: پزشکی سنتی-گیاهان دارویی
- گروه سنی: بزرگسال
- شابک: 9786007110218
- موجودی : در انبار
- 310,000 تومان
-
269,700 تومان
کتاب تجارب طبی بانو اکبری
خدیجه جمالی قهدریجانی معروف به بانو اکبری در مقدمه این کتاب مینویسد از کودکی علاقمند به فراگیری طب سنتی بودم و هر گاه با پدرم و برادرم نزد طبیبی به نام ملاحکیم سدهی در شهرستان خمین میرفتیم. من نام بیماری و داروهای آن را از بر میکردم و در نزد اطرافیان خود هر که را با آن علایم میدیدم از آن دارو تجویز میکردم.
این علاقه و شوق در بانو اکبری او را واداشت تا خواص گیاهان دارویی و انواع ماساژرا فراگیرد و دانش خود را بیفزاید و گاها به طبابت نیز روی آورد و بعدها با آموختن برخی فنون دیگر چون قابلگی و به توصیه حکما طبابت خود را آشکار کرده و مهارت خود را افزایش دهد.
کتاب تجارب طبی بانو اکبری چکیده ای از تجربیات او در دمان بیماریها و مراقبت و بهداشت و شناخت و درمان بر اساس مزاج و طبیعت میباشد.
گزیده ای از کتاب
ذات الريه
نکته همان درمان آسم هم اینجا مفید است.
۱- ماساژ ریه با روغن زیتون و گرفتن سشوار روی ریهها
۲- آرد جو (۱) ق چ + ۱/۵ لیوان شیر حریره کرده و میل نمایند (کمی هم نـمک در آن ریخته شود.)
3- گوشت قرمز نخورند
۴ کدو سفید و تنبل - سیراب شیردان، گوساله، بزغاله، جوجه خروس مصرف کند. در معده های ضعیف در صورت مصرف سیراب شیردان، گوساله پودر معده ۱ ق چ در ۱ لیوان آب جوش مصرف کند.
۵- خوردن چند تخم تخم مرو - خرفه - قدومه شیرازی - قدومه مشهدی - اسفرزه تخم بارهنگ ـ تخم ریحان - برزک - تخم کتان به یک نسبت مخلوط کرده و هر روز ۱ ق چ از این ترکیب را در ۱ لیوان آب جوش ریخته مصرف کند.
6- شکر تیغال - سپستان - قدومه شیرازی به یک نسبت بکوبد و سپس اق چ در ۲ لیوان آب جوش ریخته و دم کرده و کم کم میل کند.
نکته تخم کتان و برزک برای مرهم خیلی خوب است و برای مرهم ریه و غده خوب است. هر دو را به یک نسبت مخلوط کرده هر روز روی گلو مالیده و نایلون بکشند. (2ساعت بماند.)
-۷ گز خوانساری ۱ ق چ در ۱ استکان آب جوش ریخته و صاف کرده قبل از نهار و شام خورده شود.
محصولات مرتبط